Afaceri Cu Bani Putini Sau Afaceri Care Sa Merite Investitia ?

idei de afaceri cu bani putiniAfaceri cu bani putini . Nici mai mult, nici mai puţin!

Am suma X de bani şi vreau să o fac praf. Ştiu! E puţin, dar nu mă las până nu sparg tot.

Asta e declaraţia tipică a celor care caută afaceri cu bani putini.

De fapt ei spun puţin diferit, eu doar am tradus cam ceea ce vor să exprime.

Uite cum spun cei care vor afaceri cu bani putini:

“Aş dori să pornesc o afacere cu o investiţie modică (afaceri cu bani putini) pentru a nu risca prea mult la început.

Nu ştiu exact în ce aş putea înveşti să îmi ajungă banii pe care îi am, aşa că vreau o idee, ceva acolo”

Unde e problema până la urmă? Că sunt banii putini? Nicidecum.

Problema vine din faptul că focusul celui care doreşte afaceri cu bani putini e îndreptată pe cheltuit “investit zice el”. Altfel de ce şi-ar face probleme că are bani putini?

Eu ştiu că doamnele când merg la shopping au tendinţa să se plângă că au bani putini, indiferent ce înseamnă puţin pentru fiecare din ele.

Într-o afacere nu se investesc doar bani, se investeşte timp, energie, know-how şi fel de fel de ingrediente specifice. Chiar şi în acele “afaceri cu bani putini “

După cum spuneam nu faptul că ai bani putini de care poţi dispune să porneşti o afacere ci mai degrabă focusul pe care îl ai te trage în jos.

Uite cum văd eu că ar fi potrivit să priveşti lucrurile atunci când cauţi afaceri cu bani putini: 

 1. Identifica exact ceea ce vrei să faci şi nu te rezuma la afirmaţia “afaceri cu bani putini”

Afaceri cu bani putini poate însemna orice. Aşa că de cele mai multe ori cei care pornesc cu ideea asta în minte tind să o poarte cu ei ani la rând fără să ajungă să întreprindă ceva.

În primul rând pentru că “afaceri cu bani putini” e mai mult un concept teoretic, decât ceva concret.

Dacă ai porni de exemplu cu idee că vrei o spălătorie auto (cu bani putini) ai fi mult mai aproape decât dacă spui doar “afaceri cu bani putini”

Lipsa de claritate e de cele mai multe ori cel mai mare duşman.

 2. Adaptează ideea la situaţia ta actuală

Adică priveşte cu viziune spre viitor şi spre ce ar trebui să ajungă afacerea ta dar preocupate de elementele de început ale ei. Adică primii paşi.

Până să ajungi la cei o sută de angajaţi şi cele 10 reprezentante, trebuie să ajungi mai întâi la acel prim angajat şi acel prim punct în care să îţi desfăşori activitatea.

Dacă consideri că banii sunt principala ta lipsa atunci când te gândeşti să porneşti o afacere atunci porneşte de la idei care să nu necesite investiţii mari în bani de la început, sau chiar afaceri fără bani.

Multe activităţi generatoare de venit se pot porni fără nici un fel de investiţie. Ulterior acestea se pot dezvolta în afaceri mici sau mări.

 3. Caută în jur resursele de care ai nevoie.

Chiar dacă eşti în căutare de afaceri cu bani putini sau chiar dacă ai bani suficienţi şi nu ai o idee de afaceri care să te încânte, această abilitate de a căuta în permanenţă resurse trebuie să o ai.

O afacere este mai mult despre a atrage resurse, a gestiona resurse, a multiplica resurse, a pune în valoare resurse şi mai puţin în a cheltui resurse.

Oricât de mult ai înveşti într-o afacere, dacă aceasta nu funcţionează după mentalitatea de a produce mai mult decât consuma într-o zi lanţul bucuriei se va frânge.

Propoziţie cheie: Tu ca antreprenor trebuie să te concentrezi în primul rând pe cum vei vinde şi nu cum vei cheltui.

Cum poţi să cauţi în jur resursele de care ai nevoie?

În primul rând trebuie să ştii ce ai nevoie şi dacă ai citit cu atenţie mai sus ştii deja că nu banii sau idei de afaceri cu bani putini ai nevoie.

În al doilea rând trebuie să identifici în mod concret unde se găsesc acele resurse şi să te întrebi cum şi ce trebuie să faci pentru a utiliza acele resurse pentru a genera profit.

Asta poate însemna să le împrumuţi, să le închiriezi, să te asociezi (adică să cedezi o parte din profitul obţinut cu altcineva) să colaborezi şi aşa mai departe.

 4. Porneşte şi nu mai sta pe gânduri.

Acesta e pasul numărul unu şi ar fi fost normal să încep cu el. Ştiu în schimb că mintea omului e setată să caute răspunsuri teoretice mai ales în lucrurile noi care te scot din zona de confort.

Imaginează-ţi că eşti un copil şi că urmează să faci primii paşi. Ok. Mai întâi trebuie să ştii bine bine teoria, apoi să înveţi din experienţa altora ca să nu dai greş. Câteva exemple şi modele de bune practici sunt binevenite. Un ghid, două şi câteva culegeri tehnice pe tematica sunt binevenite şi ele.

Pasul doi – Investiţia. Păi acum că ştii teoria, eşti pregătit să îţi cumperi papucii cei mai potriviţi, să investeşti într-un teren propice mersului pe jos cu ultima generaţie de zgură artificială.

Pasul trei – Îţi iei nişte sfătuitori care să te îndrume

Aş putea să continui dar cred că ai surprins ironia deci mă opresc aici.

Sigur că nu faci toate astea. De ce adopţi însă acest comportament când e vorba de afaceri?

Ştiu, ştiu! La afaceri trebuie să te pricepi 😀 . Eu îţi spun că pentru ca să te pricepi cât de cât trebuie să începi să umbli. Mersul nu se poate învăţa din cărţi ci doar practicând. La fel e şi cu afacerile chiar dacă sunt din sfera “afaceri cu bani putini “.

Trebuie să porneşti şi atunci în mod natural îţi vei da seama şi de ce trebuie să înveţi. E destul de greu să înveţi înainte de a începe chiar totul.

În primul rând pentru că afacerile sunt diferite una de alta şi nu atât de diferite prin ele însele ci mai degrabă prin interpretarea dată de antreprenorul care le conduce.

În al doilea rând pentru că ai nevoie de cunoştinţe diferite pentru fiecare nivel al afacerii şi aceste cunoştinţe vin însoţite şi de experienţă acumulată şi nu doar de informaţiile dobândite teoretic.

Dacă ar fi să fie vorba doar despre informaţie atunci toate milioanele de masteranzi din frumoasa noastră ţara ar fi antreprenori cu afaceri prospere. Acest lucru ştim deja că nu este adevărat.

Ce îţi rămâne ţie de făcut dacă cauţi afaceri cu bani putini?

Fă astăzi primul pas. Acţionează numaidecât.

Ia o foaie de hârtie şi începe să scrii. Ce idei îţi vin, cum ai face, cui ai vinde, în ce fel. Fii creativ şi nu te bloca mereu de ideea legată de bani.

Câţi bani îţi trebuie ca să vinzi un tractor? Dar să oferi meditaţii la matematică? Dar să antrenezi o echipă de fotbal pentru copii?

  1. Distribuie te rog acest articol pentru prietenii tăi
  2. Înscrie-te la newsletterul comunităţii noastre şi rămâi conectat la informaţii şi experienţe despre pornirea şi dezvoltarea afacerilor.

Cu prietenie,

Daniel Moga

PS: Pentru un start rapid şi fără şovăieli, pentru o cale testată şi claritate te invit să te inscrii la newsletter.

2 comments

  1. Cred ca sunt importanti banii atunci cand incepi o afacere.dar mai important este ceea ce vrei sa faci si mai ales cine cumpara produsul de la tine.Cui i te adresezi.carei piete .ai sanse sa-ti vinzi produsul?

  2. Ai surprins foarte bine continutul si ceea ce am vrut sa transmit. As face o diferenta in plus intre afacerile start-up (antreprenoriale) si afacerile de genul (investitii calificate). Pentru afacerile din zona start-up banii sunt necesari invers proportional cu experienta antreprenorului. Cu cat antreprenorul e mai experimentat cu atat are nevoie de mai putini bani.
    Cu cat antreprenorul e mai novice cu atat are tendinta sa “investeasca” mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*