Curajul ! Ce Este Si Cum Sa Il Manifesti

In ce fel iti poti manifesta curajul astazi si cum poti da dovada de curaj atunci cand infrunti temerile si luptele tale de zi cu zi ?

De ce este necesar sa fii curajos in zilele noastre si cum poate curajul sa iti transforme viata ta si a celor dragi tie ?

curaj-frica

Curajul

Vezi din cand in cand la stiri sau citesti in carti despre oameni care sunt sau au fost curajosi.

Parca sunt desprinsi dintr-o alta poveste si iti par atat de indepartati de tine si de cei pe care ii cunosti tu.

Poate te intrebi cum se mai manifesta curajul astazi ?

Nu esti in razboi cu nimeni *poate doar cu tine insuti, nu lucrezi ca si pompier, esti fericit sa nu suferi de vre-o boala incurabila si atunci ?

Cum sa iti manifesti curajul ?

Curajul este o notiune care atunci cand o auzim ne duce pe cei mai multi cu mintea la eroii viteji din manualele de istorie sau la copilaria noastra marcata de acel individ care sarea de pe creanga cea mai inalta, se catara cel mai sus si asa mai departe.

Curajului i se pot atribui multe definitii si interpretari, dar pana la urma ramane importanta perceptia fiecaruia despre curaj. Socrate il defineste ca fiind o calitate de o mare noblete.

Dictionarul il imparte in doua categorii :

Curajul fizic este curajul în fata durerii fizice, greutati, moarte, sau amenintare mortii

Curajul moral este capacitatea de a actiona in mod întemeiat, în fata opozitiei populare, rusine, scandal sau descurajare.

Le Petit Robert defineste curajul astfel: Forta morala, ardoare, energie intr-o actiune, fermitate in fata pericolului, a suferintei fizice sau morale

Ca sa reusesti in viata ceea ce iti propui, ceea ce visezi ai nevoie de doua manifestari ale curajului.

1. Prima manifestare a curajului este aceea de a incepe , mai precis aceea de a depasi teama esecului.

Antidotul numarul unu in a infrunta teama de a nu reusi este curajul.

Daca nu ai curajul sa infrunti incertitudinea vei ramane mereu blocat in acele temeri, framantari care te vor tine pe loc uneori toata viata.

Pasii necesari pentru ati manifesta curajul de a incepe sunt :

a) Gandeste

b) Planifica

c) Ia decizii

c) Actioneaza

2. A doua manifestare a curajului este sa induri si sa perseverezi.

Mai esti inca convins ca e suficient sa ai curajul sa incepi ? Mai crezi ca exista cineva (oricine) care sa nu fie nevoit sa indure ?  Atunci e timpul sa incepi sa citesti biografii ale oamenilor curajosi.

Este o certitudine faptul ca vei obtine (feedback negativ) sau rezultate proaste sa ma exprim elegant. Am sa spun de fapt pe romaneste …..o sa esuezi.

Acum intrebarea este : O sa si induri ? O sa ai curajul sa perseverezi ? Vei alege curajul ?

Eu zic ca da. Daca ai facut primul pas si anume acela de a avea curajul de a incepe (sa lupti activ pentru visele tale) atunci esti pe calea invingatorilor. Daca nu e timpul sa faci un pas.

Acum vreau sa iti imaginezi ca faci acesti pasi ai curajului zilnic in viata ta. Daca de pe urma curajului pompierilor sunt salvate vieti sau din vitejia eroilor avem astazi libertate, din curajul tau vei beneficia tu si cei dragi tie.

Imagineaza-ti cum obtii acele rezultate pe care ti le doresti, cum viata ta se transforma si evolueaza spre ceea ce ai fost destinat sa fii.

Alaturi de voi, uneori curajos alteori sovaielnic dar mereu pe baricade,

Daniel Moga

PS: Ai fost astazi curajos ?

PPS: Nu uita doar 2 pasi , actionezi si induri (perseverezi)

PPPS: Ce zici ai curajul sa pornesti o afacere ? …DETALII GASESTI AICI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*