Patru pasi care te ajuta sa fii perseverent in actiunile tale

perseverentSe spune pe bună dreptate că fiecare minut petrecut planificând lucrurile, îţi reduce timpul de execuţie de până la zece ori.

 Sau mai pe româneşte:

 Măsoară de două ori şi taie o singură dată

Zilnic eşti bombardat cu informaţie fie ca o doreşti fie că nu. Acesta situaţie o asemuiesc cu o cola rece într-o zi de vară.

Savurezi gustul, îţi potoleşte setea pentru scurt timp dar în aceeaşi măsură ştii că nu îţi face bine să o bei zilnic pe termen lung.

 La fel e şi cu informaţia. Vine la pachet. Ne poate aduce înţelepciune dar şi confuzie.

 Dacă eşti ca majoritatea oamenilor, după ce primeşti “o bucată bună” de informaţie din vreo carte pe care o citeşti, un seminar sau articol eşti motivat în urma consumului şi eşti gata să te pui în mişcare plin de entuziasm.

 De obicei apare imediat şi distragerea atenţiei. O nouă poveste, un nou capitol, o nouă informaţie proaspătă de care să te bucuri. Aşa că continui să cauţi, să răscoleşti, să alergi după noi şi noi idei fără să persişti în a duce ceva la capăt.

 Din păcate acele idei şi informaţii care îţi atrag atenţia în mod deosebit şi pe care le laşi deoparte în căutarea unui veşnic altceva ar putea fi exact scânteile care ar putea să îţi transforme viaţa sau afacerea.

 Sunt sigur că vrei să schimbi acest comportament, aşa că uite ce trebuie să faci:

 Pasul numărul unu sa fii perseverent:

După o experienţă în care ai desprins idei valoroase pentru afacerea sau viaţa ta ia câteva minute şi scrie jos ideile principale. Decât să stai să te gândeşti ore în şir la ele mai bine notezi câteva cuvinte cheie şi rezultatul pe care acestea îl pot aduce.

 Pasul numărul doi sa fii perseverent:

Alege din aceste cuvinte cheie sau idei unul sau două care se evidenţiază prin entuziasmul pe care îl generează şi propuneţi să le pui în aplicare numaidecât în zilele, săptămânile sau lunile care urmează în funcţie de complexitatea lor. Fă-ţi un plan specific cum şi când o să faci concret lucrurile.

 Pasul numărul trei sa fii perseverent:

Acum că ai un plan împarte-l în activităţi specifice, pas cu pas şi programează-l în agenda ta zilnică. Dacă nu e scris pe listă nu există:)

 Pasul numărul patru sa fii perseverent:

Am să încep în primul rând cu ce să nu faci la acest pas. Nu îţi fă un plan cincinal şi care depinde în mare parte de elemente pe care nu le controlezi. Fă un plan rapid şi care depinde de acţiunea ta imediată.

 Foloseşte-te de sisteme care deja funcţionează, dacă nu la tine, cele pe care le vezi că funcţionează la alţii. Utilizează formule şi programe care să îţi scurteze procesul de a face orice. (programe de productivitate personală; sisteme de pornire şi dezvoltare a afacerilor; networking şi parteneriate; workshopuri, cluburi, întâlniri pe temele specifice în care vrei să faci paşi importanţi)

 Ţine minte că este mult mai important să lucrezi articulat la ceva decât să te gândeşti la o sută de lucruri, să fii ocupat toată ziua cu nimic şi să “speri” la rezultate.

 Dacă e să urmezi un singur pas de mai sus aş spune să foloseşti un sistem de aţi planifica lucrurile în mod concret şi să te ţii de ele. După ce începi să faci asta aştept să îmi spui cum merg planurile tale şi ce rezultate obţii.

 Cu prietenie,

Daniel Moga

 PS: Care este factorul care crezi ca ne distrage cel mai mult astazi si ne impiedica sa ne concentram pe actiuni care ne aduc rezultate ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*